Klassikertest: Er du ladvogn eller kassevogns-typen?
Forskellene er umiddelbart tydelige, men ved du, hvornår de to klassiske varebiler præsterer allerbedst? Læs med her.
Erhvervsbiler findes i dag i flere modeller og designs end nogensinde før.
Men to typer, der aldrig går af mode, er den traditionelle ladvogn og den velkendte kassevogn.
Alle håndværkere kender forskel, men har du tænkt over, hvornår de to modeller er allermest i deres es?
Læs med her.
Prøv de nyeste modeller fra Volkswagen
Er din virksomhed til lad eller kasse?
Vi har nemlig bedt Runi Andersen, rådgiver hos VW Erhvervsbiler, om at forklare hvilke typer opgaver, der bare skriger på en ladvogn eller en kassevogn.
Med andre ord: Hvornår præsterer de to klassiske varebiler bedst?
- Ladvogn: Virksomheder inden for jord- og betonarbejde, kloakarbejdere, brolæggere, landbrug, anlægsgartnere og glarmestre (fordi der er bedre plads til de store ruder på 6-8 kvadratmeter i en ladvogn).
- Kassevogn: Håndværksvirksomheder som elektrikere, tømrere, snedkere og andre håndværkere med store mængder værktøj, som skal holdes tørt og har en høj værdi. Eller virksomheder, som ofte tager på messe og har brug for at kunne transportere en stor oppakning fra A til B.
Læs også: Finansiering af varebil: Hvilken løsning passer bedst til din virksomhed?
Generalister og specialister
Kassevognen er en populær vogn for utroligt mange forskellige typer virksomheder.
Håndværkere, restauratører, børnehaver og skoler, selvstændige butiksejere og kørende sælgere. Næsten alle kan bruge en kassevogn!
Det er erhvervsbilen for generalister
En ladvogn er populær blandt specialisterne. Dem, som skal transportere noget ekstra stort og besværligt. De elsker det åbne lad.
I øvrigt er værktøj og maskiner mere tilgængeligt på en ladvogn. Du kan hurtigere få adgang til dine redskaber og lægge dem tilbage igen. Du kommer hurtigere afsted mod næste stop.
»Ladvogne kan bruges til meget specialiserede opgaver. Det kan eksempelvis være virksomheder inden for affaldshåndtering, som kører rundt i ladvogne med en komprimator bagpå. På den måde kan de samle og håndtere affald nemt og hurtigt i storbyerne, hvor det ellers kan være voldsomt besværligt at køre rundt i en stor skraldevogn,« forklarer Runi Andersen.