Livreddere i aktion.
DLRG St. Peter-Ording er i beredskab hele året. Deres nye, specialudstyrede Amarok V6 har klaret sine første opgaver med bravur.
Feriegæsterne kigger på.
”Denne bil er unik!” Nils Stauch, som er teknisk chef hos Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG) i Sankt Peter-Ording, stråler af stolthed. Den Amarok V6 Comfortline, som DLRG selv har modificeret, har det hele. Siden starten af august, hvor Multivan Kitesurf Masters 2017 skulle afvikles, har feriegæsterne og de faste beboere ved den 12 km lange strand kunnet se indsatsbilen i farven Candy Hvid med lysende refleksfolie i DLRG-design køre forbi. ”Med sådan en moderne bil bliver vi taget meget mere alvorligt”, fortæller Nils Stauch. Teamet får næsten udelukkende positiv feedback. Han tilføjer: ”Folk opfatter det som en ekstra sikkerhed”.
”Denne bil er unik!“Nils StauchTeknisk chef for indsatsafdelingen hos Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG) i St. Peter-Ording
”Med den er vi godt kørende på stranden, og så har vi desuden god komfort på vejen.”Nils StauchTeknisk chef for indsatsafdelingen hos Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG) i St. Peter-Ording
Driftssikker og robust.
DLRG er verdens største frivillige søredningsorganisation. Takket være den kan alle føle sig sikre i vandet i deres fritid. Det store område ved vadehavet i Sankt Peter-Ording, som er verdensnaturarv, byder på sine udfordringer: Der er brug for lægehjælp til badegæster, kitesurfere og windsurfere på Nordsøen samt vadehavsgæster, der vandrer på sandbankerne. Derfor er Nils Stauch og hans DLRG-mandskab bestående af 25 frivillige hjælpere klar til at hjælpe 24 timer i døgnet 7 dage om ugen. ”For at klare den opgave har vi brug for godt materiel, som er sikkert, pålideligt og robust”, forklarer indsatsleder Stauch med henvisning til den nye Amarok V6 hos DLRG St. Peter-Ording.
Det er fortsættelsen af en succes: Siden 2014 har DLRG St. Peter-Ording i 2 år brugt en modificeret Amarok Canyon stillet til rådighed af Volkswagen Erhvervsbiler.
Samtidig startede de en indsamling for at sikre, at de på længere sigt kunne anskaffe deres egen indsatsbil. Desuden tjente man pengene til bilen ved at afholde to velgørenhedskoncerter med forsvarets orkester, flere aktioner som fx en Buggy-taxa på stranden, salg af kager fra Eiderstedter Landfrauen og mange andre kreative tiltag. I december 2016 var det kommet så vidt. Man kunne bestille sin egen Amarok. Mange af støtterne havde ventet med længsel og havde ladet sig rive med af tanken om, hvornår den nye bil kom, husker Nils Stauch. Da bilen var blevet leveret fra Autohaus Wolfsburg og var blevet udstyret med alle de tekniske finesser af firmaet ALUCA, var det blevet sommerhøjsæson i starten af august. Timingen var perfekt, og teamet fra DLRG St. Peter-Ording tog den spritnye redningsbil i brug, da Kitesurf Masters skulle afholdes. Med succes naturligvis! ”Den klarede sine første aktioner med bravur”, fortæller Nils Stauch med glæde i stemmen.
Plads til alt det livsvigtige udstyr til redningsarbejde.
En Amarok V6 Comfortline var udgangspunktet for den nye redningsbil. Og den blev udstyret med masser af ekstraudstyr: digitalt radioudstyr fra TETRA inklusive håndfri betjening, snorkel til højere luftindsugning og forstærket undervogn fra Seikel. Den specialfremstillede udvidelse af ladet gav plads til to store skuffer. I den ene er der et EKG-apparat med defibrillator, en elektrisk udsugningspumpe og ekstra bærbart radioudstyr til båden. I den anden er der plads til tre forskellige rygsække med redningsudstyr. En rygsæk til henholdsvis kredsløb, ilt og en særlig traumepakke samt indsatsdokumentation. Over skufferne opbevares et spineboard til traumepatienter. Der er desuden flere forskydelige hylder med plads til seks kasser med forskelligt redningsudstyr. Der opbevares redningsveste, beskyttelseshjelme til bådindsatser, bjergningsudstyr, værktøj, store LED-lommelygter, en vest med reflekser og – ikke at forglemme – de våde ting efter en bådindsats.
Også hardtoppen fra firmaet Road ranger er overbevisende. Og ikke kun fordi den kan betjenes komfortabelt fra tre sider. Redningsarbejderne kan åbne de separate sideluger enkeltvis ved hjælp af en fjernbetjening. På den måde kan materiellet nemmere og frem for alt hurtigere tages ud. Stauch: ”Det fungerer meget ergonomisk for redningsarbejderne, der ikke først skal kravle op på ladet.” På taget er den nye Amarok udstyret med blåt udrykningsblink med LED-teknik fra firmaet Hänsch. Komplet med udrykningshorn inklusive kompresserhorn fra firmaet ALUCA. Arbejdslamper fremad og til siderne samt gule projektører bagud er integreret direkte i enheden med udrykningsblink. ”I den tætte ferietrafik på stedet skal vi være meget synlige, så de øvrige trafikanter altid opdager os. I værste fald tæller hvert minut, og især vandredningsopgaver ved lave temperaturer om aftenen eller om vinteren er særligt tidskritiske”, fortæller Nils Stauch. Han fremhæver desuden bilens specielle All-Terrain-dæk til alle underlag: ”De får os sikkert frem på stranden og giver os komfort på vejene.”
”Med denne bil føler vi os endnu bedre rustet til opgaverne.“Nils StauchTeknisk chef for indsatsafdelingen hos Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG) i St. Peter-Ording
Den er fremragende – også i kritiske situationer.
Selv når det bliver kritisk: Med deres Amarok er DLRG St-Peter-Ording stort set forberedt på alt. På bilens front er der – næsten helt skjult bag den forreste stødfanger – et kabelspil monteret på en holder fra Nordlicht-Systeme, og det har en trækkraft på 5,9 t, 30 m kunststofreb og to robuste bjergningsøjer. Når det gælder anhængeren bagpå, kan mandskabet stole på den 6-cylindrede motors styrke. Det er især vigtigt, når den tunge redningsbåd hurtigt skal transporteres gennem det bløde sand eller vadehavet. Nils Stauch roser bilen: ”Bilen kører fremragende på stranden: Med den har vi altid kraft nok til at komme effektivt frem.”
Redning ved højvande.
For nylig måtte livredderne fra DLRG rykke ud med deres nye Amarok V6 for at redde to vadehavsvandrere. De havde forvildet sig ud på en sandbanke på vejen til fyrtårnet. På grund af højvandet stod de allerede i vand til hofterne. Tiden var ved at løbe ud. Ved hjælp af deres Amarok fik redningsarbejderne hurtigt deres rednings-jetski i vandet. Bådføreren kunne bjerge de to vandrere fra sandbanken og bringe dem sikkert i land. Det er de dejligste øjeblikke for Nils Stauch: ”Når vores egne folk kommer sikkert tilbage, når vi yder vores maksimale og har hjulpet mennesker. ”365 dage om året.